lt | en | lv | ru

Restoranas „Alaus kelias“

 

Rinkuškių“ alaus daryklos restoranas „Alaus kelias“ siūlo paskanauti ypatingais patiekalais, derančiais su daryklos alumi. Erdvus, klasikinio interjero, dviejų aukštų restoranas talpina iki 200 žmonių. Atidarytas 2011 metais vos per metus pelnė Lietuvos sėkmingiausios turistų maitinimo vietos nominaciją. Per metus restorane apsilanko apie 100 tūkst. svečių.


Alaus restorano meniu – išskirtinis visame regione, specialiai sukurtas mūsų šefų, virtuvės virtuozų, Edvino Genio ir Dano Černiausko. Būtinai paskanaukite gurmaniškų patiekalų, pagamintų su natūraliai brandintu alumi: aštrios alaus sriubos, juodajame aluje virtų burokėlių salotų su ožkos sūriu, anakardžiais, lęšiais bei vynuogėmis, jautienos išpjovos didkepsnio su pipiriniu tamsiojo alaus padažu.


Alaus restorano interjeras mena Biržų krašto istoriją: jo sienas puošia 1654 metų Biržų kunigaikštystės žemėlapio piešinys, ant drobės tapytas Biržų krašto žemėlapis. Piešinyje puikiai matyti ir Rinkuškių kaimas, tuomet priklausęs Radvilų giminei. Restorano dekoravimui panaudoti Biržų krašto geologiniai turtai – dolomitas ir klintys.


Alaus restorane rengiamos alaus krašto istorijos prezentacijos ir „Rinkuškių“ alaus degustacijos. Antrajame restorano aukšte įrengta senovinė aludario klėtis, čia eksponuojami seni kubilai, kuriuose pirmąjį savo alų prieš gerą dvidešimtmetį pradėjo brandinti restorano šeimininkai. Personažas Žaldokas turistams pasakoja alaus virimo subtilybes...


 

„Rinkuškių“ restorano „Alaus kelias“ naujo sezono meniu patiekalai. Pilną patiekalų ir gėrimų meniu rasite restorane.

 

 

UŽKANDŽIAI

 

Džiovintas Alaus kelio sūris su ispaniškomis marinuotomis namų ūkio alyvuogėmis

 

 

       

 

KIAULIENA

 

 

 

 

Kiaulienos karka su daržovių koše, keptais česnakais, troškintais pekino kopūstais bei tamsiuoju anyžiu padažu

 

 

 

 

Austrių padaže marinuoti kiaulienos šonkouliukai su šviežiomis daržovėmis, saldžiaisiai žirneliais bei japoniškais krienais paskaninta bulvių koše

 

 

 

 

Šviesiajame aluje marinuota, ant grotelių kepta kiaulienos išpjova su bulvių koše, saldžiaisiais žirneliais, vytintais pomidorais, baltųjų krienų padažu bei traškia šonine

 

 

 

 

PAUKŠTIENA

 

 

 

Terijakio padažu glaistyta vištienos krūtinėlė su žaliųjų žirnelių kremu, valgomaisiais danteniais bei daržovėmis

 

 

 

 

 

ŽUVIS IR JŪROS GĖRYBĖS

 

 

 

 

Krosnyje kepta lašiša su kreminiu putojančio vyno padažu, patiekta su midijomis, krevetėmis bei sūriu paskaninta bulvių koše 

 

 

 

 

DESERTAI

     

 

Keptas bri su aguonų plutele, patiektas su karamelizuotomis kriaušėmis bei medaus užpilu

 

 

 

 

Tartaletė su maskarponės kremu ir uogomis

     

 

Anno 1991 - Alaus darykla RINKUŠKIAI